Jablkové želé (amarouny)
Recepty, MoučníkySuroviny
- 710 g jablečného pyré
- 1 vanilkový cukr
- citronová kůra nebo esence
- celá skořice
- hřebíček
- badyán
- rozinky (naložené v rumu)
- rum
- želatina v prášku
Postup Jablkové želé (amarouny)
Postup přípravy receptu
-
Skořici, badyán a hřebíček dáme do 100-150 ml vody a na mírném plameni vaříme 10-15 minut.
Vedle do mísy dáme jablkové pyré, smícháme s vanilkovým cukrem, citronovou kůrou a rozinkami v rumu.
Přilijeme 2/3 vývaru z koření (před tím z něj ale koření vyndáme), do zbytku vývaru přidáme želatinu, necháme nabobtnat, zahřejeme, aby se rozpustila a pak ji rozmícháme v pyré.
Nalijeme do misek a necháme ztuhnout přes noc v lednici.