Jablkové želé (amarouny)

Recepty, Moučníky

Suroviny

710 g jablečného pyré
1 vanilkový cukr
citronová kůra nebo esence
celá skořice
hřebíček
badyán
rozinky (naložené v rumu)
rum
želatina v prášku

Postup přípravy receptu

  1. Skořici, badyán a hřebíček dáme do 100-150 ml vody a na mírném plameni vaříme 10-15 minut.

  2. Vedle do mísy dáme jablkové pyré, smícháme s vanilkovým cukrem, citronovou kůrou a rozinkami v rumu.

  3. Přilijeme 2/3 vývaru z koření (před tím z něj ale koření vyndáme), do zbytku vývaru přidáme želatinu, necháme nabobtnat, zahřejeme, aby se rozpustila a pak ji rozmícháme v pyré.

  4. Nalijeme do misek a necháme ztuhnout přes noc v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!