Jablkové rychlokoblížky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
2 velká jablka
300 g hladké mouky
75 g moučkového cukru
2 vejce
špetka soli
150 ml mléka
lžíce rumu
2 lžíce rozpuštěného másla
1/2 sáčku prášku do pečiva
1 lžička skořice
1/2 lžičky zázvoru
trochu citronové šťávy
olej na smažení
moučkový cukr se skořicí na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kostičky. Zakápneme citronovou šťávou.

  2. Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl a koření. Mléko rozšleháme s vejci, rumem a máslem. Smícháme mouku s mléčnou směsí, prošleháme do hladkého těsta a vmícháme jablka.

  3. Do vyšší vrstvy rozpáleného oleje klademe pomocí dvou kávových lžiček malé koblížky(větší se hůř prosmažují), smažíme je dočervena, necháme odsát tuk a obalíme v cukru se skořicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!