Jablkové řezy s vůní perníku
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g pomazánkového másla
- 4 vejce
- 250 g cukru písek
- 1 vanilkový cukr
- 250 g polohrubé mouky
- 150 ml oleje
- 1 prášek do perníku
- 4 velká nahrubo nastrouhaná jablka (použila jsem ½ velké sklenice nastrouhaných sterilovaných)
- 50 g mandlí (plátky či sekané)
Postup Jablkové řezy s vůní perníku
Postup přípravy receptu
-
Vajíčka, cukry, olej a pomazánkové máslo vyšleháme do hladkého krému, všleháme mouku smíchanou s kypřícím perníkovým práškem a těsto nalijeme do hlubšího plechu vyloženého pečicím papírem.
Navrch dáme vrstvu nahrubo nastrouhaných jablek a zasypeme plátky mandlí. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C cca 40-45 minut.