Jablkové bochánky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
500 g polohrubé mouky
40 g cukru
sůl
20 g droždí
250 ml mléka
60 g másla
Náplň:
4 jablka
skořicový cukr
Na potření:
1 žloutek
1 lžíce sladké smetany

Postup přípravy receptu

  1. Pripravíme si kysnuté cesto tak, že všetky prísady vypracujeme naraz (bez prípravy kvásku, driždie len predtým rozdrobíme v mlieku a premiešame) a necháme ho cca 50 minút kysnúť.

  2. Medzitým si jablká ošúpeme, narežeme na malé kocky a zmiešame so škoricovým cukrom.

  3. Vykysnuté cesto rozdelíme na cca 16 rovnakých kúskov, naplníme ich jablkami a uložíme ich na plech tak, aby sa nedotýkali navzájom.

  4. Necháme ich ešte 20 minút kysnúť.

  5. Žĺtok vymiešame so smotanou, bochníčky potrieme a pečieme ich v rúre na 200°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!