Jablka v těstíčku z kokosového mléka

Recepty, Moučníky

Suroviny

165 ml kokosového mléka
3-4 jablka
1 vejce
1 lžíce kokosu
1-2 lžíce cukru - podle kyselosti jablek
1 vanilkový cukr
4-5 lžic hladké mouky
1/2 lžičky kypřicího prášku
lžička rumu
citronová kůra
špetka soli
olej na smažení
skořicový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Plechovku s mlékem pořádně protřepeme. Do mísy dáme mléko, vejce a zbytek surovin. Metličkou pořádně promícháme a chvíli necháme odpočinout.

  2. Mezitím okrájíme jablka. Nakrájíme na cca 1 cm široká kolečka a vykrojíme jádřinec. Jablka namáčíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji z obou stran.

  3. Usmažená jablka odkládáme na papírový ubrousek, odsát přebytečný tuk. Posypeme skořicovým cukrem a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!