Losos s pečenými rajčátky
Recepty, RybySuroviny
- 2 porce lososa
- sůl a citronový pepř
- 2 lžíce másla
- Dále:
- 5 středně velkých rajčat
- 2 lžíce olivového oleje
- lžíce balzamika
- lžíce třtinového cukru
- hrst nasekané bazalky
- větvička tymiánu
- sůl a pepř
Postup Losos s pečenými rajčátky
Postup přípravy receptu
-
Rajčata opláchneme, osušíme, překrájíme na čtvrtiny a vložíme do zapékací misky. Přidáme olivový olej, balzamiko, cukr, bazalku, tymián, sůl a pepř. Rajčátka řádně promícháme a dáme do vyhřáté trouby na 200°C na 10 minut.
Lososa očistíme od šupin nebo odřízneme kůži úplně. Osolíme a okořeníme citronovým pepřem. V pánvi rozehřejeme máslo a lososa na něm osmažíme ze všech stran. Podáváme ho s rajčátky a opečeným pečivem.