Indiánky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 100 g cukru krupice
- 180 g mouka hladká
- 20 g kukuřiční škrob
- 4 vejce (240 g bílků a 140 g žloutků)
- 60 g vody
Postup Indiánky
Postup přípravy receptu
-
Buflery: Bílky + cukr vyšleháme na pevný sníh. Zvlášť rozšleháme ručně žloutky s vodou a přidáme asi 1 třetinu mouky. Vznikne stejnorodá kašovitá hmota. Mouku do žloutků přidáme těsně před zamícháním sněhu. Jinak je hmota gumovitá. Dále část bílkového sněhu smícháme ze žloutkovou hmotou, po spojení obou hmot, zlehka zamícháme prosátou mouku se škrobem a zbývajícím sněhem. Zamíchání musí být rychlé! Hmotu ihned stříkáme na plech s prostřením pečicím papírem. Pečeme při teplotě 170-190°C asi 30 minut.
Sníh: 450g cukru krupice, 180g bílů (3 bílky), 8 polévkových lžic vody, 1 lžíce octu, marmeláda dle chuti. Vše šleháme v páře asi 15 minut, dokud neztuhne. Pokud chceme bílý sníh, nedáváme marmeládu, sníh můžeme dochutit kyselinou citronovou, můžeme i nabarvit.