Sýrový nákyp z více druhů sýrů a uzeného masa

Recepty, Sýry

Suroviny

8 větších brambor
150 g Parmazánu
100 g uzené Parenice nebo Korbáčiků
3 šalotky
250 g uzeného masa (maso z uzených ovařených žebírek nebo z uzených kuřecích stehen)
150-180 g sýru s modrou plísní
300 ml smetany ke šlehání
4 polévkové lžíce olivového oleje
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory důkladně omyjeme, šalotku oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, které vysušíme utěrkou.

  2. Sýry nastrouháme.

  3. Uzené maso pokrájíme na malé kousky.

  4. Pekáček nebo misku vymažeme olivovým olejem, střídavě do něj klademe osolené a opepřené plátky brambor, šalotku, uzené maso, všechny nastrouhané druhy sýrů a parmazán nebo jiný jemný strouhaný sýr, který je poslední vrstvou tohoto nákypu.

  5. Nakonec vše zalijeme smetanou a pečeme v troubě na 180-200 stupňů do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!