Hustá kaše z červených fazolí
Recepty, LuštěninySuroviny
- 250 g červených fazolí
- voda
- olej
- 1 velká nebo 2 menší cibule
- 250 ml kefíru
- 5 lžiček soli
- 3 vejce
- 3 lžičky kmínu
- 2 lžičky pálivé papriky
Postup Hustá kaše z červených fazolí
Postup přípravy receptu
-
Červené fazole přes noc namočíme ve vodě, aby nabobtnaly. Ráno vodu slijeme, v nové vodě vaříme do měkka.
Mezitím na oleji osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme sůl a kmín, zalijeme kefírem, přidáme rozkvedlaná vejce a povaříme asi 10 min.
Přidáme pálivou papriku, uvařené červené fazole, trošku vody a vše rozmixujeme. Kaše je hutná, sytá a dobrá.