Hubáci
Recepty, HoubySuroviny
- 400 g čerstvé houby
- 4 vejce
- sůl
- pepř
- Těsto:
- 250 ml vlažného mléka
- 120 ml olivového oleje
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 300 g hladké mouky
- 200 g špaldové mouky
- půl kostky droždí
- Na posypání:
- zelené cibulka
- kmín
- nasekaná petrželová nať
- vejce na potření
Postup Hubáci
Postup přípravy receptu
-
Čerstvé hřiby podusíme na trošce oleji a malinko vody, až se nám voda úplně vypaří, zakvedláme vejce a dosolíme a opepříme dle chuti.
Těsto jsem připravila v pekárně (ale jde samozřejmě i klasicky), je krásně křehké!
Rozdělíme těsto na dvě poloviny, vaválíme a doprostřed dáme vychladnou smaženici, posypeme nakrájenou lahůdkovou cibulkou, zavineme, dáme na plech s pečícím papírem, potřeme vejcem, posypeme kmínem a nasekanou petrželovou natí.
Pečeme cca 25 minut při 180 stupních do zlatova. Výborné teplé i studené.