Hruškové mlsání
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 větší tvrdší hrušky
- 1 sáček Galaretky s angreštovou příchutí nebo ochucená, oslazená sypká želetina zakoupena v Lidlu
- šťáva z 1 citrónu
- 400 ml vody
- Na dozdobení:
- pár, hruškových plátků
- čokoládový topping
- dále budeme potřebovat
- silikonové formičky na muffiny nebo jiné tvořítka
- potravinářská folie
Postup Hruškové mlsání
Postup přípravy receptu
-
Formičky, nebo misky ve kterých budeme “hruškové mlsání“ chladit vyložíme potravinářskou folií, nebo sáčkem, pro pozdější snadné vyklopení. Silikonové vykládat nemusíme.
Do hrnce dáme 400ml vody a uvedeme k varu.
Hrušky opláchneme, oloupeme a rozřízneme na čtvrtiny. Vyřízneme jadřince a hrušky nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.
Nastrouhané hrušky dáme na 5minut do vařící vody a poté odstavíme ze sporáku.
Přidáme citronovou šťávu, želatinu a přibližně 3minuty mícháme, dokud se želatina úplně nerozpustí.
Ihned plníme do připravených formiček. Vidličkou náplň malinko urovnáme a dáme na 4hodiny vychladit do lednice. Nevadí, pokud necháme uležet do druhého dne.
Po vychlazení vyklopíme na talíř a dozdobíme.