Hrnkové knedlíky s ostružinami
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
- 1 hrnek smetany 33%
- 1/4 hrnku jemného třtinového cukru nebo 2 lžíce moučkového cukru
- 1 lžíce nastrouhané citronové kůry
- 1 vejce
- 1 hrnek ostružin
- mezi prsty špetičku soli
- dále budeme potřebovat
- 3 hrnky o objem 250 ml
- 3 mikrotenové svačinové sáčky
- do každého sáčku malé kápnutí oleje
Postup Hrnkové knedlíky s ostružinami
Postup přípravy receptu
-
Hlubší, širší hrnec naplníme do čtvrtiny vodou a uvedeme k varu.
Do každého sáčku kápneme olej, mezi dlaněmi malinko promneme a sáčky vložíme do 250 ml hrnků.
Vejce rozklepneme, žloutek oddělíme od bílku a z bílku vyšleháme tuhý sníh.
Žloutek společně s cukry a smetanou vyšleháme do pěny.
Přidáme sůl, citronovou kůru a mouku, promíchanou s práškem do pečiva.
Vše promícháme, přidáme sníh a ostružiny a vše zlehka znova promícháme.
Hrnky naplníme do ¾ a opatrně je vložíme do hrnce s vroucí vodou. Voda v hrnci by měla dosahovat do poloviny hrnků.
Přes hrnec položíme utěrku, zakryjeme poklicí a slabým varem vaříme 35-40 minut.
Hotové knedlíky, které upotřebíme vyjmeme ze sáčku, necháme vychladnout a nakrájené na silnější plátky podáváme například jako zákusek.
Ostatní můžeme po vychladnutí v sáčku uložit do lednice a spotřebovat následující den.