Ostružinový koláč s mandlovými lupínky
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 400 g polohrubé mouky
- 1/2 kostky droždí
- 50 g moučkového cukru
- 50 g másla
- 1 vejce
- špetka soli
- nastrouhaná kůra z 1/2 citrónu
- mléko dle potřeby (aby bylo vypracováno klasické těsto)
- Na obložení:
- 1 kg ostružin
- 500 g tvarohu
- 5 vajec
- 150 g smetany
- 150 g moučkového cukru
- 1 vanilkový pudink
- 50 g mandlových lupínků
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1/2 lžičky mleté skořice
Postup Ostružinový koláč s mandlovými lupínky
Postup přípravy receptu
-
Zo všetkých prísad vypracujeme kysnuté cesto a necháme ho 30 min kysnúť.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme a uložíme na vymastený plech. Poukladáme naň husto černice.
Žĺtky vymiešame s tvarohom, smotanou, pudingom a 150 g práškového cukru. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a primiešame k tvarohu.
Navrstvíme na černice a posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme na 180°C dozlata.
Práškový cukor zmiešame so škoricou a ešte horúci koláč posypeme.