Ostružinový koláč s mandlovými lupínky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
400 g polohrubé mouky
1/2 kostky droždí
50 g moučkového cukru
50 g másla
1 vejce
špetka soli
nastrouhaná kůra z 1/2 citrónu
mléko dle potřeby (aby bylo vypracováno klasické těsto)
Na obložení:
1 kg ostružin
500 g tvarohu
5 vajec
150 g smetany
150 g moučkového cukru
1 vanilkový pudink
50 g mandlových lupínků
2 lžíce moučkového cukru
1/2 lžičky mleté skořice

Postup přípravy receptu

  1. Zo všetkých prísad vypracujeme kysnuté cesto a necháme ho 30 min kysnúť.

  2. Vykysnuté cesto vyvaľkáme a uložíme na vymastený plech. Poukladáme naň husto černice.

  3. Žĺtky vymiešame s tvarohom, smotanou, pudingom a 150 g práškového cukru. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a primiešame k tvarohu.

  4. Navrstvíme na černice a posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme na 180°C dozlata.

  5. Práškový cukor zmiešame so škoricou a ešte horúci koláč posypeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!