Hrnková kokosovna s jablky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 hrnek = 250 ml
- » 3 velká jablka
- » 1,5 hrnku polohrubé mouky
- » 1,5 hrnku strouhaného kokosu
- » 1 hrnek krystalového cukru
- » 4 vejce
- » 3/4 hrnku oleje
- » 1/2 hrnku mléka
- » lžíce rumu
- » 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
- » lžička sody
- » špetka soli
Postup Hrnková kokosovna s jablky
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců. Půlku z nich nastrouháme na hrubém struhadle, zbytek pokrájíme na kostky cca 1x1 cm.
Mouku smícháme s kokosem, kypřícím práškem a sodou.
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.
Žloutky ušleháme s cukrem a olejem, poté přidáme mléko a lžíci rumu, šleháme aspoň 2 minuty.
Potom lehce vmícháme jablka, přidáme sypkou směs, nakonec vmícháme sníh z bílků.
Větší plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou nebo kokosem. Nalejeme těsto, dáme do rozehřáté trouby a pečeme na cca 175ºC přibližně 40 minut. Zkusíme špejlí!