Hrníčková bábovka s jablkem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 hrníčky polohrubé mouky
- 1 hrníček cukru
- 1 hrníček mléka
- 1/2 hrníčku oleje
- 3 vejce
- prášek do pečiva
- 1 jablko (velké)
- skořicový cukr
Postup Hrníčková bábovka s jablkem
Postup přípravy receptu
-
Mouku, cukr, prdopeč v míse promícháme, přilijeme mléko, olej, rozklepneme vejce a vše pečlivě rozmícháme na hladké tekutější těsto.
Jablko oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme přibližně na jednocentimetrové kostičky, které promícháme se skořicovým cukrem.
Těsto na bábovku nalijeme do vymazané a vysypané moukou formy a pak do něj potopíme nakrájené jablíčko.
Bábovkovou formu vložíme do trouby rozehřáté na 180 stupňů a pečeme něco méně než hodinu (upečená hrníčková bábovka se pozná tak, že když do ní píchneme špejli, tak nenechá na ní nalepené těsto).