Hrníčková bábovka s jablkem

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrníčky polohrubé mouky
1 hrníček cukru
1 hrníček mléka
1/2 hrníčku oleje
3 vejce
prášek do pečiva
1 jablko (velké)
skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, cukr, prdopeč v míse promícháme, přilijeme mléko, olej, rozklepneme vejce a vše pečlivě rozmícháme na hladké tekutější těsto.

  2. Jablko oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme přibližně na jednocentimetrové kostičky, které promícháme se skořicovým cukrem.

  3. Těsto na bábovku nalijeme do vymazané a vysypané moukou formy a pak do něj potopíme nakrájené jablíčko.

  4. Bábovkovou formu vložíme do trouby rozehřáté na 180 stupňů a pečeme něco méně než hodinu (upečená hrníčková bábovka se pozná tak, že když do ní píchneme špejli, tak nenechá na ní nalepené těsto).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!