Hřibová smaženice s nakládanými sušenými rajčaty
Recepty, HoubySuroviny
- 250 g očištěných tvrdších hříbků (mohou být i žampiony)
- 5 sušených rajčat v oleji
- 1 menší cibule
- 1 cm silný plátek másla
- 3 lžíce vody
- 1 vejce
- špetka drceného kmínu
- špetka mletého pepře
- sůl podle potřeby
- zelená petrželka na ozdobu
- plátky tmavého celozrnného chleba
- olej ze sušených rajčat
- stroužek česneku
Postup Hřibová smaženice s nakládanými sušenými rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Na pánev do rozehřátého másla dáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme dosklovita. Přidáme nadrobno nakrájené hříbky a rajčata, okořeníme, promícháme, prudce osmažíme a zakápneme vodou. Za stálého promíchávání restujeme cca 8minut.
Poté vyklepneme vejce a necháme srazit.
Kulatým, nebo oválným vykrajovátkem vykrojíme z krajíčků chleba střídky, které prudce opečeme po obou stranách na oleji z rajčat.
Topinky potřeme česnekem, na každou dáme vrstvu smaženice a ozdobíme petrželkou. Smaženici můžeme podávat zvlášť a topinku přikusovat.