Hřibová smaženice s kuskusem

Recepty, Houby

Suroviny

300 g tvrdších hříbků
1 cm silný plátek másla
1 malá cibule
1 stroužek česneku
8 lžic vody
1/4 kelímku gelového zeleninového bujónu
4 lžíce uvařeného kuskusu
špetka drceného kmínu
špetka mletého pepře
2 vejce
lístky zelené petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné hříbky nakrájíme na menší kousky, česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme nadrobno.

  2. Do pánve na rozehřáté máslo dáme orestovat cibuli, přidáme hřiby a za stálého míchání necháme prudce osmažit. Přidáme vodu, bujón, okořeníme kmínem a pepřem, promícháme a pod pokličkou na slabém plameni dusíme 15 minut.

  3. Poté přidáme kuskus a prudkým varem necháme odvařit všechnu tekutinu.

  4. Přidáme česnek, vejce, promícháme, necháme srazit a můžeme podávat.

  5. Na talíři posypeme lístky petržele.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!