Jahodový rychlodezert

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 tvaroh
1 créme fraiche
1 vanilkový cukr
cukr moučka dle chuti
100 ml vaječného likéru
pár lístů máty
8 plátků želatiny
jahody

Postup přípravy receptu

  1. V ohřátém vaječném likéru necháme nabobtnat želatinu.

  2. Do misky dáme hrst jahod a rozmačkáme je pořádně vidličkou, lépe nám to půjde rovnou s cukrem. Přidáme tvaroh, créme fraiche, na jemno nasekanou mátu, rozmíchaný vaječný likér s želatinou a všechno důkladně prošleháme dohladka. Poté podle chuti dosladíme.

  3. Mističky vyložíme plátky jahod a opatrně zalijeme hmotou. Vložíme do lednice nebo pro rychlejší konzumaci do mrazáku. Před vyjmutím ponoříme na pár vteřin mističky do horké vody a krásně se nám vyklopí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!