Hříbky na paprice
Recepty, HoubySuroviny
- 400 g tvrdých hříbků
- 350 ml zeleninového vývaru
- 200 g 31% smetany ke šlehání
- 2 cm silný plátek másla
- 1 malá cibule
- 1 zarovnaná lžíce sladké mleté papriky
- 1 zarovnaná lžíce solamylu
- ½ lžičky drceného kmínu
- špetka mletého pepře
- sůl dle potřeby
Postup Hříbky na paprice
Postup přípravy receptu
-
Drobně nakrájenou cibulku necháme zpěnit na rozehřátém másle, přidáme na kostičky nakrájené hříbky a promícháme. Dále přidáme bobkový list a kmín, zasypeme paprikou a opět promícháme. Ihned zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a pod pokličkou slabým varem dusíme 15 minut.
Ve smetaně rozmícháme solamyl, vlijeme k podušeným hříbkům, přidáme mletý pepř a necháme minutu povařit. Na přílohu se hodí vařené brambory.