Hovězí roláda s pomazáním od pana Hellmanse

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

2 velké plátky zadního hovězího
kuřecí sekaná Vodňanské kuře
2 větší cibule
majolka Hellmans
hořčice
proužek másla
hrst posekané pažitky
hrst posekané petrželky
lžička posekaného libečku
1 šalotka na jemno
10 dkg šunky pokrájené na nudličky
sůl
pepř
koření na hovězí pečeni od Vitany
sušený granulovaný česnek
1 kostka hovězího bujonu
1,5 KL Solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa důkladně rozklepu a pak je dám kraji k sobě a sklepnu je k sobě. Posolím, opepřím, potřu tence hořčicí a pokapu rozpuštěným máslem.

  2. V misce smíchám rozmrazenou kuřecí sekanou s zelenými bylinkami, šalotkou a nudličkami šunky, osolím, opepřím. Směs nanesu na plát masa a stočím do válce. Pomocí nití jej svážu a zafixuji proti rozjetí.

  3. Hotový válec potřu vydatně ze všech stran majolkou a nechám do druhého dne odležet.

  4. Druhý den posypu sušeným česnekem a kořením na pečeni. Přidám cibule na drobno, podliji půl až třičtvrtě sklenkou vody a dám péct na 1 a 1/2 hodiny na 100°C a pak hodinu na 150°C. Ke konci odklopím a nechám zezlátnout.

  5. Upečený válec vyndám a zakryji, aby zůstal teplý.

  6. Výpek sliji do kastrolku a rozmixuji. Přiliji 1/2 až 3/4 sklenky vody - dle zbylého množství, přihodím kostku masoxu a provařím pár minut.

  7. V trošce vody rozmíchám šrob a vliji do omáčky. Nechám ještě 5 minut provařit a servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!