Hovězí roláda s pomazáním od pana Hellmanse
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 2 velké plátky zadního hovězího
- kuřecí sekaná Vodňanské kuře
- 2 větší cibule
- majolka Hellmans
- hořčice
- proužek másla
- hrst posekané pažitky
- hrst posekané petrželky
- lžička posekaného libečku
- 1 šalotka na jemno
- 10 dkg šunky pokrájené na nudličky
- sůl
- pepř
- koření na hovězí pečeni od Vitany
- sušený granulovaný česnek
- 1 kostka hovězího bujonu
- 1,5 KL Solamylu
Postup Hovězí roláda s pomazáním od pana Hellmanse
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa důkladně rozklepu a pak je dám kraji k sobě a sklepnu je k sobě. Posolím, opepřím, potřu tence hořčicí a pokapu rozpuštěným máslem.
V misce smíchám rozmrazenou kuřecí sekanou s zelenými bylinkami, šalotkou a nudličkami šunky, osolím, opepřím. Směs nanesu na plát masa a stočím do válce. Pomocí nití jej svážu a zafixuji proti rozjetí.
Hotový válec potřu vydatně ze všech stran majolkou a nechám do druhého dne odležet.
Druhý den posypu sušeným česnekem a kořením na pečeni. Přidám cibule na drobno, podliji půl až třičtvrtě sklenkou vody a dám péct na 1 a 1/2 hodiny na 100°C a pak hodinu na 150°C. Ke konci odklopím a nechám zezlátnout.
Upečený válec vyndám a zakryji, aby zůstal teplý.
Výpek sliji do kastrolku a rozmixuji. Přiliji 1/2 až 3/4 sklenky vody - dle zbylého množství, přihodím kostku masoxu a provařím pár minut.
V trošce vody rozmíchám šrob a vliji do omáčky. Nechám ještě 5 minut provařit a servírujeme.