Hovězí kousky s česnekem a bylinkami na červeném víně
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- cca 800 g hovězích kousků
- 1 velká cibule
- 1 palička česneku
- sádlo
- 0,5 l červeného vína
- tymián
- saturejka
- oregano
- sůl
- mletý kmín
Postup Hovězí kousky s česnekem a bylinkami na červeném víně
Postup přípravy receptu
-
Do kastrolu dáme na kousky nakrájené sádlo tak, aby pokrylo dno. Přidáme maso, cibuli nakrájenou na půlkolečka a prolisovaný česnek.
Osolíme, okmínujeme a posypeme tymiánem, saturejkou a oreganem. Zalijeme červeným vínem a promícháme.
Přikryté dáme do trouby vyhřáté na cca 220 stupňů. Kontrolujeme každých 20-30 minut, podle potřeby můžeme dolít vodu.
Když je maso měkké, podáváme s brambory, bramborovými knedlíky, rýží...