Hovězí kližka na kmíně

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

3/4 kg hovězí kližky
1 velká cibule
1 litr vývaru (z hovězích kostí)
kousek uzené slaniny
mletý kmín
sůl
pepř
slunečnicový olej
máslová jíška
bobkový list
nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso si poctivě odblaníme a nakrájíme na stejně velké kostky. Vše osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Do hrnce si dáme olej s nadrobno nakrájenou uzenou slaninou a po rozpálení opečeme nahrubo nakrájenou cibuli, do které na závěr, přidáme dvě lžičky mletého kmínu, bobkový list, nové koření a necháme lehkým restováním rozvonět. Do tohoto cibulového základu vložíme hovězí maso a za stálého míchání restujeme. Maso podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou do měkka.

  2. Poté maso opatrně vyjmeme a udržujeme teplé. Šťávu rozmixujeme a zahustíme trochou máslové jíšky. Maso vrátíme do omáčky a necháme společně za stálého opatrného míchání ještě lehce provařit asi 5 minut.

  3. Vhodnou přílohou jsou těstoviny, vařený brambor, ale i houskový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!