Hovězí kližka na kmíně
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 3/4 kg hovězí kližky
- 1 velká cibule
- 1 litr vývaru (z hovězích kostí)
- kousek uzené slaniny
- mletý kmín
- sůl
- pepř
- slunečnicový olej
- máslová jíška
- bobkový list
- nové koření
Postup Hovězí kližka na kmíně
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso si poctivě odblaníme a nakrájíme na stejně velké kostky. Vše osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Do hrnce si dáme olej s nadrobno nakrájenou uzenou slaninou a po rozpálení opečeme nahrubo nakrájenou cibuli, do které na závěr, přidáme dvě lžičky mletého kmínu, bobkový list, nové koření a necháme lehkým restováním rozvonět. Do tohoto cibulového základu vložíme hovězí maso a za stálého míchání restujeme. Maso podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou do měkka.
Poté maso opatrně vyjmeme a udržujeme teplé. Šťávu rozmixujeme a zahustíme trochou máslové jíšky. Maso vrátíme do omáčky a necháme společně za stálého opatrného míchání ještě lehce provařit asi 5 minut.
Vhodnou přílohou jsou těstoviny, vařený brambor, ale i houskový knedlík.