Hovězí játra na slanině
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 dkg hovězí játra
- 1 větší cibule
- 20 dkg Gazdovské slaniny nebo Anglické slaniy
- 2 lžíce hořcice
- 1 kelímek smetany
- 20 dkg kyselé okurky
- vývar nejlépe zeleninový
- sůl
- pepř
- kmín
- kurkuma
Postup Hovězí játra na slanině
Postup přípravy receptu
-
Játru odblaníme a nakrájíme na kostky. V hrnci osmažíme cibulku se slninou nakrájenou na malé kostičky. Smažíme do zlatova. Po té přidáme játru a osmažíme z každé strany. Přidáme kmín, hořčici a asi po třech minutách zalejeme vývarem (může být i voda).
Dusíme do změknutí. přidáme smetanu a nakrájenou okurku na jemno a přidáme i kurkumu. podle chuti přidáme sůl a pepř.
Zahustíme světlou jížkou podle potřeby. Já jsem to podávala s knedlíkem a nebo s kuskusem.