Hovězí játra na slanině

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 dkg hovězí játra
1 větší cibule
20 dkg Gazdovské slaniny nebo Anglické slaniy
2 lžíce hořcice
1 kelímek smetany
20 dkg kyselé okurky
vývar nejlépe zeleninový
sůl
pepř
kmín
kurkuma

Postup přípravy receptu

  1. Játru odblaníme a nakrájíme na kostky. V hrnci osmažíme cibulku se slninou nakrájenou na malé kostičky. Smažíme do zlatova. Po té přidáme játru a osmažíme z každé strany. Přidáme kmín, hořčici a asi po třech minutách zalejeme vývarem (může být i voda).

  2. Dusíme do změknutí. přidáme smetanu a nakrájenou okurku na jemno a přidáme i kurkumu. podle chuti přidáme sůl a pepř.

  3. Zahustíme světlou jížkou podle potřeby. Já jsem to podávala s knedlíkem a nebo s kuskusem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!