Hovězí guláš s dýní
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 800 g hovězí kližky
- 600 g cibule
- sádlo dle potřeby
- 200 ml červeného vína
- majoránka dle chuti
- 3 stroužky česneku
- 2 PL rajské šťávy
- sůl dle chuti
- pepř dle chuti
- 200 g dýně
- chléb na zahuštění
- vývar dle potřeby
Postup Hovězí guláš s dýní
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší kousky. Cibuli pokrájíme na kostičky.
Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme kousky masa a restujeme za stálého míchání do ztmavnutí masa i cibule.
Přidáme rajskou šťávu, na kousky pokrájenou a oloupanou dýni (bez semínek) a zamícháme. Základ guláše podlijeme vývarem a cca polovinou vína.
Pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Je-li třeba doplnit tekutinu, přiléváme víno a vývar. K měkkému masu nakonec přidáme rozdrobený nebo nastrouhaný chléb, špetku čerstvé majoránky. Guláš povaříme do zhoustnutí.
Nakonec do guláše přidáme rozmačkaný česnek a podle chuti případně dosolíme a dopepříme. Guláš podáváme s knedlíkem.