Houbovo - bramborový guláš

Recepty, Houby

Suroviny

500 g hub (dala som zamrazené václavky)
500 g brambor
150 g masitá uzená slanina
1 cibule
trochu oleje - 1 PL
mletá sladká červená paprika
feferonkový krém a
paprikový krém
sůl
pepř
4 stroužky česneku
majoránka
libeček
(ak máme 1 paprika a 1 paradajka pokrájané na kúsky)
voda podľa potreby a zvyku
kysaná smetana
5 - 6 ks vajec uvařených na tvrdo

Postup přípravy receptu

  1. Na olej dáme pokrájanú slaninu vytopiť, pridáme pokrájanú cibuľu, smažíme.

  2. Zasypeme mletou paprikou, pridáme huby, soľ, čierne korenie, feferónkový a paprikový krém, zemiaky na kocky. (V lete pridáme papriku a paradajku.)

  3. Zalejeme trochou vody. Pomaly varíme, ku koncu pretlačíme cesnak, pridáme majoránku a libeček.

  4. Servírujeme s kyslou smotanou a vajcami na tvrdo, k tomu čerstvý chlieb. (Moja mamka ku koncu varu do guláša vyklepla vajíčka a nechala pomaly bielka zatiahnuť.)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!