Honzovy buchty v remosce
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 120 g (ml) vody
- 50 g měkkého sádla
- 40 g cukru
- vanilkový cukr
- špetka soli
- 300 g hladké mouky
- 15 g droždí
- Náplň:
- tvaroh
- 1 vejce
- 2-4 lžíce cukru (podle chuti)
- trocha pudinku Cremé Olé na zahuštění
Postup Honzovy buchty v remosce
Postup přípravy receptu
-
V troše vody rozmícháme droždí, lžičku cukru a trochu mouky a necháme vzejít kvásek. (Můžete ale z 60 g vody, droždí, 1/2 lžičky sladěnky a 80 g mouky udělat omládek a nechat ho 45 minut nakynout.)
Vmícháme zbytek surovin, vypracujeme těsto, které necháme asi 1 hodinu až 1,5 hodiny nakynout. Pak propracujeme, rozdělíme na 10 kusů, každý rozválíme válečkem, dáme náplň a dobře zabalíme. (Balit jde výborně, těsto lepí pouze samo k sobě, takže podložka i ruce zůstanou čisté.)
Remosku buď vymastíme nebo vyložíme pečícím papírem a naskládáme buchty tak, že je mezi sebou vzájemně omastíme.
Necháme nakynout, pak zapneme remosku a asi 30-35 minut pečeme.
Mírně prochladlé opatrně vyklopíme a pocukrujeme.