Halušky se zelím a uzeným masem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- Těsto na halušky:
- 500 g brambor
- 250 g polohrubé mouky
- 1 vejce
- sůl
- Zelí:
- 1,5 balíčku kysaného zelí
- 1 cibule
- 350 g uzeného masa
- kmín
- sůl
- olej
- voda
Postup Halušky se zelím a uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno do mísy. Dále k bramborám přidáme vejce, polohrubou mouku a sůl. Vše pořádně promícháme. Těsto by mělo být husté. Dáme vařit osolenou vodu. Až se voda začne vařit, začneme dělat přes síto halušky - dáme těsto do sítka a propasírujeme vařečkou. Až halušky vyplavou, můžeme vyndavat.
Nakrájíme cibuli na kostičky. Do kastrolu dáme pár kapek oleje. Přidáme cibuli, počkáme až zesklovatí a přidáme uzené maso. Až se uzené maso trošičku orestuje, přidáme kysané zelí a zalijeme vodou. Dochutíme solí a kmínem a necháme dusit.
Až budou uvařené halušky a podušené zelí, vše promícháme ve velké míse a můžeme podávat.