Halušky se zelím a uzeným masem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

Těsto na halušky:
500 g brambor
250 g polohrubé mouky
1 vejce
sůl
Zelí:
1,5 balíčku kysaného zelí
1 cibule
350 g uzeného masa
kmín
sůl
olej
voda

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno do mísy. Dále k bramborám přidáme vejce, polohrubou mouku a sůl. Vše pořádně promícháme. Těsto by mělo být husté. Dáme vařit osolenou vodu. Až se voda začne vařit, začneme dělat přes síto halušky - dáme těsto do sítka a propasírujeme vařečkou. Až halušky vyplavou, můžeme vyndavat.

  2. Nakrájíme cibuli na kostičky. Do kastrolu dáme pár kapek oleje. Přidáme cibuli, počkáme až zesklovatí a přidáme uzené maso. Až se uzené maso trošičku orestuje, přidáme kysané zelí a zalijeme vodou. Dochutíme solí a kmínem a necháme dusit.

  3. Až budou uvařené halušky a podušené zelí, vše promícháme ve velké míse a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!