Gulášovo fazolová polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 konzerva fazolí v tomatě
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 5 středních brambor
- 1 větší mrkev
- 1 červená paprika (kapie)
- 2 kostky masoxu
- olej
- sůl
- pepř
- kmín
- sladká paprika
- majoránka (nemusí být)
- 1,5 l horké vody
- hladká mouka nebo kukuřičný škrob na zahuštění
- můžete přidat i párek
Postup Gulášovo fazolová polévka
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme sladkou papriku, lehce zasmažíme.
Přidáme na kostky nakrájené brambory, mrkev a papriku a také lehce zarestujeme.
Zalijeme horkou vodou. Přidáme masox, kmín, sůl a pepř.
Vaříme přibližně 15-20 minut.
Když jsou brambory měkké tak do polévky vlijeme fazole i s tomatovým nálevem. Provaříme a zahustíme. Na konec můžeme přidat majoránku.