Gulášovka - co dům dal
Recepty, PolévkySuroviny
- 300 g kuřecích žaludků
- 4 brambory
- 3 menší papriky
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 100 g plátkové anglické slaniny
- 200 g vařeného uzeného masa ze žeber
- 5 lžic slunečnicového oleje
- 3-4 lžičky hladké mouky
- 4 lžičky koření Maďarský guláš
- 1 lžička sladké papriky
- lístky čerstvé majoránky
- 2 kostky bujónu
Postup Gulášovka - co dům dal
Postup přípravy receptu
-
Omyté žaludky uvaříme do měkka.
Než se nám uvaří, tak oškrábeme brambory, cibuli nakrájíme na kostičky a papriky, slaninu a uzené maso na nudličky. Oloupaný česnek nasekáme.
Na oleji usmažíme cibuli do růžova, přidáme a orestujeme na ní slaninu.
Přidáme hladkou mouku a usmažíme jíšku.
Odstavíme, vmícháme koření, sladkou papriku.
Nakrájené brambory zalijeme vývarem ze žaludků a vaříme skoro do měkka.
Přidáme česnek, nakrájené papriky a zahustíme jíškou.
Přidáme bujóny, chvíli povaříme a vložíme nakrájené uzené maso, nakrájené žaludky a lístky majoránky. Necháme přejít varem a odstavíme.