Gulášová polévka z václavek
Recepty, PolévkySuroviny
- 300 g václavek (spařených a okapaných)
- 60 g uzeného špeku (nebo sádlo či olej)
- 1 velká cibule
- 350 g oloupaných brambor
- 4-5 stroužků česneku
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžíce rajského protlaku
- drcený kmín
- pepř mletý
- majoránka
- 50 g hladké mouky
- cca 1,5 l vývaru
Postup Gulášová polévka z václavek
Postup přípravy receptu
-
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme sladkou papriku, nasekaný česnek a hladkou mouku a vše necháme krátce, za stálého míchání zpěnit.
Přisypeme okapané václavky, protlak, na kostičky pokrájené brambory, koření a sůl dle chuti. Přilijeme asi 1200 ml vývaru a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí brambor a vývar dolijeme dle požadované hustoty polévky.
Nakonec můžeme polévku ještě dle chuti osolit, opepřit a následně i podávat, například s čerstvým chlebem nebo pečivem.