Gulášová polévka s rajčaty
Recepty, PolévkySuroviny
- 250 g hovězího masa nebo vepřového masa
- 50 g sádla
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 200 g brambor
- 80 g kořenové zeleniny:
- mrkev
- petržel
- celer
- 40 g hladké mouky
- sůl
- kmín
- 1 lžička mleté papriky
- majoránka
- mletý pepř
- petrželová nať
Postup Gulášová polévka s rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Do většího hrnce dáme sádlo, maso nakrájené na malé kostky, nakrájenou cibuli, rajčata, zeleninu. Přidáme kmín, sůl, papriku, pepř a dusíme na mírném ohni 10 minut, voda není potřeba.
Potom zaprášíme moukou, znovu podusíme a zalijeme vodou. Udusíme do měkka.
Přidáme brambory nakrájené na malé kousky, podle potřeby přidáme vodu a vaříme do změknutí brambor. Dochutíme majoránkou a petrželkou.