Gulášová polévka - pikantní
Recepty, PolévkySuroviny
- 100 g salámu Poličan
- 1 velká cibule
- 1 feferonka
- 2 větší brambory
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce sádla
- 1 lžíce majoránky
- 2-3 lžičky mleté sladké papriky
- 1 bujón
- sůl
- 1/4 lžičky mletého kmínu
- 1250 ml vody
- jíška
- 1 lžička slunečnicového oleje
Postup Gulášová polévka - pikantní
Postup přípravy receptu
-
Salám nastrouháme na nudličky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a oškrábané brambory nakrájíme na kostičky. Feferonku a česnek očistíme a nasekáme na velmi malé kousky.
Cibuli osmažíme na sádle do růžova, přidáme brambory a orestujeme.
Zalijeme vodou, přidáme kmín a jakmile začne polévka vařit, tak jí zahustíme jíškou. Vaříme do změknutí brambor.
Na lžičce oleje prohřejeme salám a vmícháme sladkou mletou papriku a ihned odstavíme.
Směs přidáme do polévky, ochutíme česnekem, feferonkou a krátce provaříme. Před odstavením vmícháme majoránku.