Guláš z kuřecích srdíček
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 1 kg kuřecích srdíček
- 2 velké cibule
- 6 kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
- 4 stroužky česneku (CZ)
- 1 lžíce rajského protlaku
- 2 lžíce maďarské sladké papriky
- 1/2 tuby paprikové gulášové pasty
- 1 litr masového vývaru
- 2 lžíce vepřového sádla
- hladká mouka
- pepř
- majoránka
- sůl
Postup Guláš z kuřecích srdíček
Postup přípravy receptu
-
Do většího hrnce dáme dvě lžíce vepřového sádla a necháme rozehřát. Vložíme nakrájenou cibuli a opékáme do zlatohnědé barvy. Přidáme rajský protlak, mletou papriku společně s paprikovou pastou a vše společně zlehka orestujeme.
Kuřecí srdíčka zbavíme tučných částí, zbytků tepen a samozřejmě i případných krevních sraženin. Po očištění srdíčka dobře ještě propláchneme a necháme je vcelku.
Vložíme do hrnce k opražené cibuli, orestovanému protlaku s paprikou a dobře promícháme. Podlijeme vývarem a přidáme nové koření, bobkový list a dusíme do měkka.
Když jsou srdíčka měkká tak přidáme čtyři utřené stroužky česneku. K zahuštění rozmícháme trochu hladké mouky ve vodě a vlijeme do hrnce k srdíčkům.
Lehce provaříme za občasného promíchání cca 15 minut a ke konci přidáme hrst sušené majoránky. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo chlebem.