Guláš z kuřecích srdíček

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1 kg kuřecích srdíček
2 velké cibule
6 kuliček nového koření
2 bobkové listy
4 stroužky česneku (CZ)
1 lžíce rajského protlaku
2 lžíce maďarské sladké papriky
1/2 tuby paprikové gulášové pasty
1 litr masového vývaru
2 lžíce vepřového sádla
hladká mouka
pepř
majoránka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do většího hrnce dáme dvě lžíce vepřového sádla a necháme rozehřát. Vložíme nakrájenou cibuli a opékáme do zlatohnědé barvy. Přidáme rajský protlak, mletou papriku společně s paprikovou pastou a vše společně zlehka orestujeme.

  2. Kuřecí srdíčka zbavíme tučných částí, zbytků tepen a samozřejmě i případných krevních sraženin. Po očištění srdíčka dobře ještě propláchneme a necháme je vcelku.

  3. Vložíme do hrnce k opražené cibuli, orestovanému protlaku s paprikou a dobře promícháme. Podlijeme vývarem a přidáme nové koření, bobkový list a dusíme do měkka.

  4. Když jsou srdíčka měkká tak přidáme čtyři utřené stroužky česneku. K zahuštění rozmícháme trochu hladké mouky ve vodě a vlijeme do hrnce k srdíčkům.

  5. Lehce provaříme za občasného promíchání cca 15 minut a ke konci přidáme hrst sušené majoránky. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!