Guláš z fermentovaných salámů
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 100 g salámu Vysočina
- 200 g Kmotrovy klobásy
- 200 g salámu Salchichon
- 1 ks Ostravské klobásy
- lžíce sádla
- 1 cibule
- mletá uzená paprika
- gulášové koření
- sůl
- pepř
- majoránka
- Tabasco
Postup Guláš z fermentovaných salámů
Postup přípravy receptu
-
Uzeniny nakrájíme na tenká půlkolečka a dáme na pánev restovat. Chvíli zprudka a pak jen pozvolna, aby se popustil tuk. Odstavíme.
Ve větším kastrolu na sádle zprudka restujeme nadrobno nakrájenou cibuli do tmavohněda.
Teď pracujeme rychle. Na cibuli přeneseme veškerou uzeninu i s výpekem, zasypeme paprikou, gulášovým kořením a zalijeme horkou vodou.
Povaříme, posolíme, opepříme, zahustíme domácí nebo hotovou jíškou.
Dochutíme majoránkou a kdo může, tak i pár kapkami Tabasca.