Gnocchi se slaninou a švestkovou omáčkou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 800-1000 g gnocchi (hotových nebo doma připravených)
- 250 g anglické slaniny (nebo jiné oblíbené, libovější kousek) vcelku
- 2 stonky zelené cibulky
- sůl
- na omáčku:
- 8 lžic švestkových povidel
- 2 lžičky demi glace
- 200 ml horké vody nebo lépe vývaru
- 1 lžička octa
- solamyl
- špetka pepře
- sůl dle chuti
Postup Gnocchi se slaninou a švestkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Gnocchi uvaříme v osolené vodě (jakmile vyplavou na hladinu, tak je scedíme).
Rozpálíme suchou pánev a vhodíme na ni kostky (zhruba 1x1cm) slaniny. Necháme ji pustit tuk a opečeme dokřupava.
Přidáme gnocchi, promícháme a zlehounka krátce osmažíme. Stáhneme z plotýnky a přimícháme nasekanou zelenou cibulku, kterou necháme v horkých surovinách zavadnout. Podle chuti dosolíme.
Do kastrůlku vložíme povidla a demi glace, zalijeme vodou či vývarem, dobře promícháme a necháme chvilku probublávat a redukovat. Zahustíme lžičkou solamylu, který jsme rozkvedlali v malém množství studené vody, a dochutíme octem, pepřem a solí dle chuti.
Omáčku i gnocchi se slaninou podáváme horké.