Gnocchi s krůtím masem a sušenými rajčaty
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 balení italských gnocchi
- 500 g krůtích prsou
- 2 lžíce oleje ze sušených rajčat
- 2 lžičky směsi italského koření
- 8-10 ks sušených rajčat naložených v oleji
- 100 g strouhaného parmezánu
- 100 ml 12% smetany
- čerstvá bazalka
- sůl a pepř (popř. chilli) dle chuti
Postup Gnocchi s krůtím masem a sušenými rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso nakrájíme na menší kostky a dáme aspoň na 2-3 hodiny marinovat do lednice spolu s olejem ze sušených rajčat a italským kořením.
Gnocchi uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu (je to velmi rychlé - cca za 2 minuty vyplavou napovrch a jsou hotové). Současně dáme orestovat naložené maso na rozpálenou pánev. Až se zatáhne, přidáme pokrájená sušená rajčata a chvíli společně podusíme pod pokličkou, než bude maso měkké. Nakonec přidáme uvařené gnocchi (necháme si stranu trochu vody, ve které se vařily), zalijeme smetanou, krátce provaříme a vypneme. Pak už jen přidáme cca polovinu strouhaného parmezánu a pokud se nám zdá omáčka ještě příliš hustá, naředíme ji zbytkem vody, ve které se vařili gnocchi, až na požadovanou konzistenci.
Na závěr můžeme ještě dosolit a dopepřit, ale většinou to není potřeba. Italská směs koření již obsahuje sůl, stejně tak sušená rajčata a parmezán. Kdo má rád ostřejší, může přidat i trochu chilli.
Na talíři zdobíme zbytkem parmezánu a čerstvou bazalkou.