Ghrejbe - maslove cukrovi
Recepty, CukrovíSuroviny
- 200 g másla
- 200 g cukru moučka
- 400 g hladké mouky
- 1 vanilkový cukr
- 1/4 lžičky prášku do pečiva
- piniové oříšky, mandle nebo ořechy na zdobení
Postup Ghrejbe - maslove cukrovi
Postup přípravy receptu
-
Máslo, vanilkový a mouckouvy cukr utřeme (vyšleháme) do pěny. Po lžících přidáváme prosatou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vypracujeme hladké těsto.
Z těsta tvarujeme různé tvary. Já použila formičku na střední košíček (těsto vyšlo na 40 ks). Formičku jsem naplnila testem a ještě syrové těsto vyklopila. Do každého kousků jsem zapíchla piniový oříšek.
Cukroví přendáme na plech vyložený pečicím papírem a při 100°C (já použila horní a dolní ohřev) 20 minut sušíme. Při pečení by cukroví nemělo změnit barvu.
Necháme na plechu vychladnout. Po vychladnutí můžeme pocukrovat. Já už necukruji, je dost sladké. Výborně s čajem či kávou.