Francouzské krůtí kostky ve smetanovo-sýrovém těstíčku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

350 g krůtích prsou
150 ml smetany
3 vejce
4 PL hladké mouky
50 g sýru ementálu
4 PL sádla
hrst čerstvé petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Krutí prsa som umyla a osušila kuchynským papierom. Mäso som pokrájala na malé kocky a osolila. Pripravila som cestíčko. Do misy som dala smOtanu, pridala som vajce, múku, soľ a všetko som dobre vymiešala spolu. Napokon som pridala strúhaný sýr a petrželku.

  2. Bravčovú masť som rozohriala na panvici. Kocky masa som vložila do cestíčka a lyžicou som robila do masti kôpky v tvare rezňov. Vyprážala som z jednej strany pod pokrievkou, obrátila a dopiekla bez pokrievky dozlata. Vypražené rezne som ukladala na kuchynský papier. Podávala som so zemiakovým šalátom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!