Francouzská cibulačka s tousty
Recepty, PolévkySuroviny
- Polévka:
- 500 g cibule
- 1 l vody
- 1 kostka zeleninového bujónu
- 1 dcl bílého vína
- olivový olej
- kousek másla
- sůl
- pepř
- provensálské koření
- Toasty:
- plátky toastového chleba
- strouhaný sýr (na posypání)
- máslo (na namazání chleba)
- sůl dle chuti
Postup Francouzská cibulačka s tousty
Postup přípravy receptu
-
Polévka: Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a osmahneme na pánvi, kde jsme rozpustili kousek másla na olivovém oleji. Osmahlou cibuli přesypat do hrnce, zalít vodou, přidat bujón, sůl, pepř a 15 minut vařit. Poté přilít víno a nechat přejít varem. Odstavit z plamene a okořenit provensálskými bylinkami.
Tousty: Chleby jsem nejdřív opekla v toustovači a potom jsem ho potřela máslem, posypala sýrem, lehce osolila a dala rozpéct do trouby.