Filé z candáta s omáčkou
Recepty, RybySuroviny
- 4 filé z candáta s kůží asi po 175 g
- 2 lžíce citronové šťávy
- petrželka
- bazalka
- estragon
- pažitka
- 4 rajčata
- 1 cibule
- 1 jablko
- sůl
- pepř
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce jablečného octa
- 2 lžičky celozrnné hořčice
Postup Filé z candáta s omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Filé omyjeme a osušíme. Pokapeme 1 lžící citronové šťávy. Bylinky opereme, otrháme a posekáme. Rajčata nařízneme, spaříme, zchladíme studenou vodou, oloupeme a rozčtvrtíme, odstraníme stopky a semena a dužinu pokrájíme na kostičky. Cibuli nadrobno posekáme. Jablko oloupeme, rozčtvrtíme, vyřízneme jádřinec. Dužinu pokrájíme na kostičky a pokapeme 1 lžící citronové šťávy. Filé po obou stranách osolíme a opepříme.
V pánvi rozehřejeme olej a rybu opékáme nejprve 3 minuty, obrátíme a pečeme další 3 minuty.
Na vypečeném tuku zesklovatíme cibuli. Přidáme jablko a přikryté je podusíme. Přelijeme jablečným octem a 2-3 lžícemi vody. Vmícháme hořčici, rajčata a bylinky. Osolíme a podle chuti opepříme. Rybí filé s omáčkou podáváme s bagetou.