Václavky s fenyklem a bramborami

Recepty, Houby

Suroviny

400 g hlaviček václavek
300 g fenyklu
4 zemiaky
2 lžičky mletého kmínu
sůl
2 plátky másla
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na troche oleja opekáme za občasného opatrného premiešania hlavičky podpňoviek s rascou a soľou. Odstavíme.

  2. Zemiaky nakrájame na tenké plátky. Fenykel narežeme na pásiky.

  3. Do vymasteného pekáčika dáme polovicu zemiakových plátkov a jemne osolíme.

  4. Na ne rozložíme podpňovky a posypeme fenyklom.

  5. Navrch uložíme druhú polovicu zemiakov. Osolíme a posypeme rascou. Podlejeme asi 0,5 dl vody. Zakryté pečieme v rúre na 180°C asi 30 minút. Potom odkryjeme, navrch dáme plátky masla a dopečieme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!