Fazolový guláš s klobáskou
Recepty, LuštěninySuroviny
- 500 g červených fazolí (velkých)
- 2 klobásky (pikantní)
- 115 g rajčatového protlaku
- 2 lžičky mleté papriky
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- vrchovatá lžíce majoránky (sušené)
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- 2 lžíce mouky
- olej
- sůl
- popř. i 1 masox (já nepoužívám)
Postup Fazolový guláš s klobáskou
Postup přípravy receptu
-
Fazole si namočíme minimálně na 2 hodiny do horké vody.
Po rozmočení je vložíme i s vodou do tlakového hrnce, osolíme, přidáme rozmačkaný česnek, majoránku, kmín, papriku a zalijeme vodou (stejná výška jako fazolí) a vaříme cca 40 minut. V obyčejném hrnci 60-90 minut.
V druhém hrnci nebo kastrolku osmahneme na oleji cibulku společně s klobáskou na kolečka (nebo jak kdo má rád), zaprášíme moukou osmahneme, přidáme k fazolím společně s protlakem, promícháme a za občasného míchání povaříme ještě asi 15 minut. Dochutíme, podáváme s pečivem.