Fazolový guláš s klobáskou

Recepty, Luštěniny

Suroviny

500 g červených fazolí (velkých)
2 klobásky (pikantní)
115 g rajčatového protlaku
2 lžičky mleté papriky
1 cibule
4 stroužky česneku
vrchovatá lžíce majoránky (sušené)
1/2 lžičky drceného kmínu
2 lžíce mouky
olej
sůl
popř. i 1 masox (já nepoužívám)

Postup přípravy receptu

  1. Fazole si namočíme minimálně na 2 hodiny do horké vody.

  2. Po rozmočení je vložíme i s vodou do tlakového hrnce, osolíme, přidáme rozmačkaný česnek, majoránku, kmín, papriku a zalijeme vodou (stejná výška jako fazolí) a vaříme cca 40 minut. V obyčejném hrnci 60-90 minut.

  3. V druhém hrnci nebo kastrolku osmahneme na oleji cibulku společně s klobáskou na kolečka (nebo jak kdo má rád), zaprášíme moukou osmahneme, přidáme k fazolím společně s protlakem, promícháme a za občasného míchání povaříme ještě asi 15 minut. Dochutíme, podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!