Fazolové bábovičky

Recepty, Luštěniny

Suroviny

cca 500 g vařených fazolí (použila jsem naložené Černé oko i s nálevem)
1 lžíce křenu
sůl
2 lžíce chia semínek
1 lžíce mletých lněných semínek
2 lžíce mletých ovesných vloček
špetka vloček chilli

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme v míse a necháme asi 20 minut odstát, aby chia semínka a lněná semínka nabobtnala. Pak drží pohromadě fazole lépe než vajíčko.

  2. Směs natlačíme pevně do formiček, šel by jistě upéci i koláč vcelku ve větší formě.

  3. Pečeme asi 10-15 minut ve vyhřáté troubě na 170 °C.

  4. Aby to nebylo jen zdravé, můžeme posypat osmaženou slaninou nebo dát jako přílohu k uzenému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!