Extra pálivý fazolový guláš - nic pro slabé povahy

Recepty, Luštěniny

Suroviny

2x cibule
lžíce sádla
sladká paprika (na zaprášení)
2 lžičky drceného kmínu
3 stroužky česneku
1 litr vody
sterilované fazole (bílé a červené)
1/2 konzervy sterilovaných rajčat
3 brambory
feferonka
olivový olej s chilli
Hraška na zahuštění
sůl
pepř
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme, nasekáme na drobno a necháme zesklovatět. Zaprášíme paprikou, přidáme drcený kmín, prolisujeme česnek, přidáme nakrájenou feferonku a necháme chvilku osmahnout. Zalijeme litrem vody, nastrouháme syrové brambory a přidáme fazole a sterilovaná rajčata.

  2. Přivedeme k varu a necháme probublávat zhruba 20 minut. Pokud je potřeba, zahustíme Hraškou. Na dochucení použijeme sůl, pepř, majoránku a já guláš ve finále zakápla olivovým olejem s chilli.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!