Dýňový krém s pečeným česnekem
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 kg dýně
- 2-3 brambory
- 1 cibule
- 1 palička česneku
- 200 ml smetany ke šlehání
- 300 ml vývaru
- olivový olej
- muškátový oříšek
- černý pepř
- sůl
Postup Dýňový krém s pečeným česnekem
Postup přípravy receptu
-
Dýni překrojíme a odstraníme semínka.
Brambory, cibuli ani česnek neloupeme.
Cibuli rozkrojíme napůl, česnek rozebereme na jednotlivé kousky a brambory dobře omyjeme.
Vše rozložíme na plech, pocákáme olivovým olejem a pečeme při 200°C doměkka a dozlatova, necelou hodinu.
Z dýně odřízneme slupku, nakrájíme ji na kousky a společně s oloupanými brambory, cibulí a česnekem a teplým vývarem rozmixujeme dohladka.
Krém přelijeme do hrnce, osolíme, okořeníme, přidáme smetanu a podle potřeby teplou vodu a dobře prohřejeme.