Dýňový krém s pečeným česnekem

Recepty, Polévky

Suroviny

2 kg dýně
2-3 brambory
1 cibule
1 palička česneku
200 ml smetany ke šlehání
300 ml vývaru
olivový olej
muškátový oříšek
černý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Dýni překrojíme a odstraníme semínka.

  2. Brambory, cibuli ani česnek neloupeme.

  3. Cibuli rozkrojíme napůl, česnek rozebereme na jednotlivé kousky a brambory dobře omyjeme.

  4. Vše rozložíme na plech, pocákáme olivovým olejem a pečeme při 200°C doměkka a dozlatova, necelou hodinu.

  5. Z dýně odřízneme slupku, nakrájíme ji na kousky a společně s oloupanými brambory, cibulí a česnekem a teplým vývarem rozmixujeme dohladka.

  6. Krém přelijeme do hrnce, osolíme, okořeníme, přidáme smetanu a podle potřeby teplou vodu a dobře prohřejeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!