Dýňový cheesecake s čoko mřížkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
50 g rozemletých sušenek (nejradši mám BeBe Dobré ráno)
130 g hladké mouky
40 g pískového cukru
70 g změklého másla
25 g oleje
Náplň:
400 g Lučiny (připravíme den předem doma)
400 g rozmixované pečené dýně (vychladlé, připravíme den předem)
1 Salko
4 vejce
1 skořicový cukr
citronová kůra
citronová šťáva
Na ozdobu:
50 g tmavé čokolády (doporučuji držet se okolo 50-60 % kakaa)

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si uděláme domácí lučinu tak, že na sítko na čistý kapesník vlijeme 800-1000 g bílého jogurtu, sítko postavíme na misku a necháme v lednici - odkape syrovátka a na sítku zbude lučina (cca polovina původní hmotnosti).

  2. Dále nakrájíme dýni (nejlépe Hokkaido) na kostky a upečeme v troubě doměkka, necháme vychladnout a rozmixujeme. Takto ji můžeme uchovat v lednici také do druhého dne.

  3. V den pečení smícháme všechny suroviny na korpus, vmačkáme do dortové formy, vyložené pečícím papírem a uděláme i zvýšené boky. Dáme do lednice.

  4. Na krém smícháme lučinu s dýní, přilijeme Salko, cukr a po jednom vejci opatrně zašleháváme. Náplň má být hladká, lesklá a hutná. Z náplně si odebereme 4 lžíce, které v jiné misce smícháme s rozpuštěnou čokoládou.

  5. Dýňovou náplň nalijeme na korpus a čokoládovou náplní na cheesecaku uděláme zdobicím sáčkem mřížku nebo zdobení dle libosti.

  6. Pečeme v troubě bez horkovzduchu na 150°C asi 0,5 hodiny. Necháme ho zcela vychladnout a přemístíme do lednice, kde by měl zůstat dalších 24 hodin.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!