Dýňové rizoto s kuřecím masem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 cibule
30 g másla
1 lžíce oleje
cca 400 g kuřecích stehen (vykoštěných a nakrájených na kostky)
100 g dýně (očištěné a nakrájené nebo nastrouhané)
320 g rýže na risotto
cca 1/2 l kuřecího vývaru (i z kostky)
sůl
kari
muškátový oříšek
2 mrkve (na malé kostičky)
trochu mraženého hrášku
vegeta
parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nadrobno orestujeme na másle do sklovata a přidáme dýni. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Poté rozmixujeme ponorným mixérem, nebo propasírujeme na pyré.

  2. Mezitím na lžíci oleje orestujeme kuřecí maso.

  3. To přidáme do hotového dýňového základu, přisypeme rýži, mrkev i hrášek, zalijeme vývarem a necháme pomalu dusit. Kontrolujeme, aby byla rýže al dente a nerozvařila se. Při hlídání už můžeme dochutit vegetou, nebo solí, muškátovým oříškem a kari.

  4. Když je hotovo, můžeme přidat sušenou petrželku či jiné bylinky a necháme bokem dojít cca 5 minut. Podáváme a sypeme parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!