Dýňové pirohy plněné bylinkovým tvarohem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- Těsto:
- 300 g vařené dýně Hokkaido
- 150 g polohrubé mouky
- 150 g hladké mouky
- 1 větší vejce
- sůl
- pepř
- Náplň:
- 250 g měkkého tvarohu
- tymián
- rozmarýn
- sůl
- muškátový oříšek
Postup Dýňové pirohy plněné bylinkovým tvarohem
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme oloupanou dýni v osolené vodě. Dýně musí být měkká. Slijeme vodu a dýni rozmačkáme vidličkou, poté necháme vychladnout.
Přidáme vejce, mouku a vypracujeme těsto. Na pomoučené desce vyválíme silnější plát, aby se těsto netrhalo. Poté vykrájíme kolečka.
Náplň připravíme smícháním tvarohu s nasekanými bylinkami. Lehce osolíme, můžeme přidat špetku muškátového oříšku. Připravenou náplň dáváme čajovou lžičkou vždy do středu vykrojeného kolečka. Kolečko přeložíme opatrně v půli a slepíme okraje (např. pomocí vidličky).
Takto připravené pirohy vkládáme do vroucí osolené vody. Když jsou uvařené, vyplavou na hladinu.