Dýňová polévka s česnekovo-rozmarýnovým olejem a pečenou dýní

Recepty, Polévky

Suroviny

350 g dýně Hokkaido(pár tenkých skrojků k servírování)
1 brambora (90g)
1 středně velká cibule
500 ml kuřecího vývaru
75 ml sojové smetany
Olivový olej
Snítka rozmarýnu
1 stroužek (větší) česneku
Sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Skrojky z dýně silné max. 0,5 cm potřeme olejem, položíme na pečící papír, osolíme a opepříme a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Necháme upéct.

  2. Do hrnce nalijeme asi 1 lžíci oleje, na němž necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli.

  3. Dýni i se slupkou nakrájíme na drobné kostky. Brambory nakrájíme na kostičky trochu menší a společně vložíme do hrnce.

  4. Zalijeme vývarem, osolíme a necháme pod poklicí vařit doměkka.

  5. Polévku rozmixujeme dohladka a přimícháme sójovou smetanu.

  6. Než se polévka uvaří, vložíme do hmoždíře nahrubo nasekaný česnek, snítku rozmarýnu a špetku soli.

  7. Rozmělníme na pastu a poté zalijeme asi 2-3 lžícemi oleje, promícháme.

  8. Polévku nalijeme do talíře, poklademe opečenou dýní a pokapeme olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!