Dýňová polévka s česnekovo-rozmarýnovým olejem a pečenou dýní
Recepty, PolévkySuroviny
- 350 g dýně Hokkaido(pár tenkých skrojků k servírování)
- 1 brambora (90g)
- 1 středně velká cibule
- 500 ml kuřecího vývaru
- 75 ml sojové smetany
- Olivový olej
- Snítka rozmarýnu
- 1 stroužek (větší) česneku
- Sůl
- pepř
Postup Dýňová polévka s česnekovo-rozmarýnovým olejem a pečenou dýní
Postup přípravy receptu
-
Skrojky z dýně silné max. 0,5 cm potřeme olejem, položíme na pečící papír, osolíme a opepříme a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Necháme upéct.
Do hrnce nalijeme asi 1 lžíci oleje, na němž necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli.
Dýni i se slupkou nakrájíme na drobné kostky. Brambory nakrájíme na kostičky trochu menší a společně vložíme do hrnce.
Zalijeme vývarem, osolíme a necháme pod poklicí vařit doměkka.
Polévku rozmixujeme dohladka a přimícháme sójovou smetanu.
Než se polévka uvaří, vložíme do hmoždíře nahrubo nasekaný česnek, snítku rozmarýnu a špetku soli.
Rozmělníme na pastu a poté zalijeme asi 2-3 lžícemi oleje, promícháme.
Polévku nalijeme do talíře, poklademe opečenou dýní a pokapeme olejem.