Dvojkadeřávková polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 500 g kadeřávku
- 250 g kukuřice
- 1 cibule
- 100 g uzené slaniny
- sůl
- pepř
- Nudle:
- 3 lžíce rozmixovaného kadeřávku (bez vody)
- 1 vejce
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
Postup Dvojkadeřávková polévka
Postup přípravy receptu
-
Kučeravý kel (kadeřávek) povaríme 10 min v malom množstve vody a potom ho spolu s vodou rozmixujeme. Tri lyžice odoberieme na rezance.
V inom hrnci orestujeme na kocky nakrájanú slaninu, pridáme narezanú cibuľu a opražíme.
Vlejeme rozmixovaný kel, osolíme, okoreníme a 10 min povaríme.
Vsypeme kukuricu a necháme prejsť varom.
Na rezance zmiešame rozmixovaný kel, vajce, múku a soľ. Na menšej panvičke upečieme omeletu z oboch strán. Hotovú omeletu nakrájame na rezance a vkladáme do polievky až v tanieri.